Не сме съгласни със затварянето. Спазваме всички противоепидемични мерки - 4 м отстояние. Това заяви един от протестиращите в Русе представител на танцовите школи, чиито служители и собственици излязоха в центъра на града в знак на несъгласие с новото затваряне.

Залите са пусти, повече от 15 души не са на репетиция. При квадратура от 200-250 квадрата може да осигурим голямо отстояние. Затварянето най-вероятно няма да е за 2 седмици, а ще отиде на 3 месеца пак. Институциите, които затварят, са на държавна издръжка, заплатите им вървят, каза един от протестиращите.

Протест срещу въведените противоепидемични мерки от Областния оперативен щаб в Русе се проведе днес в центъра на крайдунавския град.

На площада се събраха стотици хора от танцовите школи, които изразиха несъгласието си с решението на здравните власти в региона.

В петък Щабът се събра във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в областта. Едно от решенията бе до 1 април да се ограничи провеждането на репетиции и изяви в народните читалища на фолклорни и други самодейни, непрофесионални формации.