Омбудсманът Диана Ковачева препоръча ремонтите по топлопреносната мрежа да спрат по време на пандемията, съобщиха от администрацията на националния омбудсман. Препоръката е изпратена в писмо до председателя на Асоциацията на топлофикационните дружества у нас Кремен Георгиев.

За да се предпазят от заразата, хората трябва да спазват висока лична хигиена и за това е нужно осигуряването и ползването на топла вода.

В администрацията има множество жалби на столичани от централната градска част и кв. "Надежда -1" и заради ремонт на топлопровод "Топлофикация София" ще останат без топла вода цял месец.

"Като омбудсман и защитник правата и интересите на гражданите съм силно обезпокоена от предвидената рехабилитация на топлопреносната мрежа на "Топлофикация София" ЕАД, предвид необходимостта от повишена хигиена", пише Ковачева до Георгиев.

Тя се аргументира, че общият брой на заразените с COVID -19 продължава да се увеличава, като най-много са карантинираните в областите София-град, следвани от Благоевград, Хасково, Сливен, София, Видин, Враца и пр.

Според Ковачева в близките месеци топлофикациите в страната не трябва да правят ремонти, заради които има спиране на топлата вода на гражданите.

Омбудсманът призова Асоциацията на топлофикационните дружества в страната да обмислят приемането на обща политика от топлофикациите, с цел гарантиране правото на гражданите - потребители на топлинна енергия, на достъп до битово горещо водоснабдяване.

 Кметът на Перник ядосан, че няма кой да контролира монополиста „Топлофикация“

Кметът на Перник ядосан, че няма кой да контролира монополиста „Топлофикация“

За пореден път някой се опитва да опъва нервите на перничани