Лошото е, че има безброй чиновници, които да наблюдават действията на такъв тип монополист като "Топлофикация". Това заяви за сутрешния блок на БиТиВи кметът на Перник Станислав Владимиров след инцидента със скъсаната стена на шламохранилището в града.

На кмета всичко му приличало на играта "ще го направим на инат - вие ни затворихте шламохранилището, а ние пък няма да подадем вода на перничани". Градът е вече от седмица без топла вода, въпреки че министър Емил Димитров заяви, че има условия топлофикацията да мине на природен газ.

Нямало признаци за свлачище на шламохранилище в Перник

Нямало признаци за свлачище на шламохранилище в Перник

Това пишело в доклад на "Топлофикация Перник" до РИОСВ

Оттук нататък Владимиров ще търси разговор с институциите, за да могат да се предприемат действия.

По думите му за пореден път някой се опитва да опъва нервите на перничани, като виновен за това сега е "Топлофикация" - Перник - дружеството давало разнопосочни сигнали.

Владимиров не вижда как шламохранилище, което "по цяло чудо не причинило огромни щети на перничани", ще заработи отново. Няма вариант всички да преминат алтернативно отопление през зимата, според кмета.

Скъса се дига на шламохранилище на ТЕЦ-а в Перник
Обновена

Скъса се дига на шламохранилище на ТЕЦ-а в Перник

Евакуираха квартал "Калкас" в Перник

Припомняме, че градът остана без топлоподаване след инцидента на 7 май, когато се скъса дига в шламохранилище "Седми септември". Оттогава ТЕЦ "Република" спря работа.

Шламохранилището е специална хидравлична структура за съхранение на течни отпадъци от химическата и нефтопреработвателната индустрии. Там се съхранява водата, за да се утаи и пречисти преди да се пусне отново в природата.