Трима учители от Благоевград са заразени с коронавирус, а девет паралелки минават на дистанционно обучение, съобщава БГНЕС.

Положителни проби за COVID-19 са дали две преподавателки в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, както и една в Трето основно училище. И трите заразени са в добро състояние и са на домашно лечение.

Директорът на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия посочи, че след като е станало ясно за двете заразени учителки на 21 септември, още на следващия ден е била извършена пълна дезинфекция на гимназията. На педагогическия съвет е било решено класовете, имали контакт с преподавателките, да преминат към е-обучение.

Ученичка от Благоевград е заразенa с COVID-19

Ученичка от Благоевград е заразенa с COVID-19

Класът е поставен под карантина

По нейни думи в момента са карантинирани общо осем паралелки. Предстои утре да бъдат тествани всички учители от гимназията.

Директорът на Трето основно училище Михаил Спасов също заяви, че класът на заболялата учителка минава на дистанционна форма на обучение. Преподавателката се чувства добре и е под 14-дневна домашна карантина. Класът ѝ ще продължи от днес да учи дистанционно.

Припомняме, на 17 септември стана ясно, че портиер в училище в Благоевград е заразен с COVID-19.

Няколко дни по-късно беше съобщено и за заразена ученичка от гимназия в града.