Директорите на седемте най-големи училища в Пазарджик настояват за промени в транспортната схема на града, съобщава БНР.

Те са внесли отворено писмо до кмета Тодор Попов, в което се обявяват против сега действащата схема в региона.

Припомняме, в началото на 2020 г. годината в областта беше въведена нова транспортна схема, при която има значително намаляване на курсовете до определени населени места. Жителите на 20 от тях от общините Пазарджик, Лесичово и Септември вече организираха подписка, в която настояват премиерът Бойко Борисов да се намеси при решаването на транспортната криза в региона.

Пускат допълнителни училищни автобуси в Пазарджишко заради транспортната криза

Пускат допълнителни училищни автобуси в Пазарджишко заради транспортната криза

Четвърти ден 528 ученици не могат да отидат на училище поради липса на превоз

Вчера стана ясно, че ще бъдат осигурени два допълнителни училищни автобуса на засегнатите от транспортната криза общини в Пазарджишка област.

Причината е, че при настоящата ситуация с транспорта автобусите, които могат да ползват учениците, се движат само в тъмната част на деня - рано сутрин и късно вечер.

Учениците трябва да стоят и да студуват на спирките след часовете, възмущава се директорът на гимназията по технически и хранителни технологии Тодор Цанков.

От училищните ръководства се опасяват, че драстичното съкращаване на автобусите ще доведе до отпадането на много деца от образователната система.

Те настояват два от курсовете през делничните дни да бъдат в диапазона от 7.30 до 8.00 часа - пристигане в Пазарджик, а отпътуването да бъде след 14.30 до 15.00 часа.

Не търсим вина, търсим решение на проблема, подчерта Цанков.

Намаляват автобусите до по-големите населени места в Пазарджик

Намаляват автобусите до по-големите населени места в Пазарджик

Някои села остават без транспорт