Редакцията на news.bg получи официално становище от Wizz Air по повод полетите Франкфурт-София, София-Катания и София-Варна.

Собствена проверка на Wizz Air показва според тях, че сигналът, който е получен от БТВ за ранно излитане на полет Франкфурт-София на 31 август е неверен и полетът даже е излетял със закъснение.

Продължават проблемите с "Уиз еър"

Продължават проблемите с "Уиз еър"

Компенсация не е била предложена, а е трябвало да купят нови билети

"Полет W6 4330 на Wizz Air от Франкфурт до София на 31 август отпътува с 42 минути закъснение поради късното пристигане на самолета. Полетът излетя с 205 пътници на борда, 9 пътници не се появиха на изхода навреме, за да се качат на борда на самолета, a 2 пътници не бяха допуснати от наземния персонал заради тяхното неуважително поведение. Wizz Air любезно напомня на своите пътници да пристигат на изхода към самолета (гейта) поне 30 минути преди часа на отлитане по график и да проверяват често екраните на летището, за да избегнат изпускането на полет", обяснява компанията.

По отношение на полетите София-Катания и София-Варна Wizz Air, обяснява, че закъсненията на полетите в авиосектора заради лоши метеорологични условия са нещо обичайно, както и необходимо с цел безопасността на пътниците и екипа.

"Уиз еър" отлагат полет от Варна до София с над 2 часа
Обновена

"Уиз еър" отлагат полет от Варна до София с над 2 часа

Проблемите в авиокомпанията не свършват

"Полет W6 4375 на Wizz Air от София до Катания на 3 септември бе отклонен към Малта поради силен вятър на летището в италианския град.Самолетът се приземи стабилно и след презареждане с гориво полетът продължи към Катания, пристигайки на летището с 2 часа закъснение", коментират от компанията.

Допълват, че "като резултат полет W6 4376 от Катания до София, полет W6 4447 от София до Варна и полет W6 4448 от Варна до София също излетяха с 2:30 часа забавяне. Wizz Air искрено се извинява на всички засегнати клиенти за причиненото неудобство, но за нас безопасността на пътниците и екипажа е приоритет номер едно."