Зам.-кметът на община Пещера Атанас Стоилов е освободен от длъжност. Това съобщи зам.-кметът Тодор Чолаков. Заповедта влиза в сила от утре, 1 април, съобщи Радио Пловдив.

Като мотиви в заповедта за уволнението са посочени нарушаване на трудовата дисциплина и вътрешния ред.

Атанас Стоилов каза по телефона пред журналисти, че няма да обжалва уволнението си.

Припомняме, вчера Атанас Стоилов се яви в Националната следствена служба, за да даде обяснения за твърденията си по случая "Белнейски".

Той притежава видеоматериал, на който сестрите Белнейси са заснети в курорта „Св. Константин" край Пещера два дни преди убийството им.

Окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов е категоричен, че заснетите момичета не са Росица и Христина. Той определи твърденията на Стоилов като „налудничави".

По-рано днес областният управител на Пазарджик Георги Петърнейчев съобщи, че ще заведе дело срещу заместник-кмета на Пещера Атанас Стоилов заради разпространение на клевети, които уронват престижа на фамилията му.

Поводът е съобщението, че джипът на Петърнейчев е бил ремонтиран след убийството на сестрите Белнейски и вероятно семейството има връзка с жестокото престъпление.

Някой има интерес да се прикрие истинския убиец на сестрите Белнейски, каза още областният управител на Пазарджик.

За това, че синът на Георги Петърнейчев е замесен в убийството на сестрите Белнейски, по един или друг начин, като теза се появи в публичното пространство още преди месеци, когато излезе е втората съдебномедицинска експертиза.
Като причина за смъртта на двете сестри тя посочва катастрофа.