В 2 общини и 12 кметства ще се проведат частични местни избори. Частичният вот е насрочен с укази на президента Румен Радев. Изборният ден започва в 7.00 ч. и продължава до 20.00 ч.

В община Стражица ще се проведат частични местни избори за кмет. В надпреварата за кметското място влизат четирима кандидати. В изборите ще участват Светлозар Димитров от ПП "Има такъв народ", Илиян Маринов от "БСП за България", както и Георги Бянов и Йордан Цонев, които са независими кандидати.

На територията на общината са разкрити 24 секции. В 15 секционни избирателни комисии ще се гласува машинно, а в 9 с хартиени бюлетини

Община Калояново е другата община, в която ще се проведат частични местни избори. Кандидат-кметовете са четирима. В изборите ще участват Пламен Николов от НФСБ, Ивайло Кръстев от ПП "Обединена социалдемокрация", Веселин Бонов от "БСП за България" и Виктория Михайлова от местна коалиция "ГЕРБ(СДС)".

На територията на общината са разкрити 20 секции. В 13 секции избирателите ще упражнят правото си на глас машинно, а в 7 от секциите ще се гласува само с хартиени бюлетини.

Две села в област Благоевград също ще избират кметове - Церово и Сливница.

В област Кърджали частичен ще има също в две населени места - в кметство Охлювец и в Студен кладенец, община Крумовград.

В област Плевен жителите ще избират кмет на кметство в Аспарухово, община Левски, както и в село Буковлък ще си избират кмет.

Избират още:

В област Бургас - кметство Дебелт, община Средец,

В област Видин - село Арчар, община Димово,

В област Разград, село Дянково,

В област Стара Загора, казанлъшкото село ще избира кмет на Копринка,

В област София в кметство Вакарел, община Ихтиман,

В област Търговище - в село Церовище, община Омуртаг.