Прокуратурата не получава съдействие от община Сандански. Единственото съдействие от кмета е, че отворил общината след 17.30 ч. и е предал документите, които разследващите органи са поискали.

Интересното е, че някой е минал през общината и е оставил ключ за къщата, но не се знае кой е този човек. Никой и не желае да свидетелства от общината и никой не помни кой е оставил ключа за къщата на Александър Манолев. Това стана ясно от думите на говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова.

В къщата не е открит никой и първоначално Анна Димитрова не е била открита за контакт. Къщата е била добре почистена, но са липсвали дисковете за видеонаблюдение, няма ги и регистрите на посетителите. До този момент са претърсени 3 адреса, които са били предоставени на ДФ "Земеделие" като адрес на регистрация на едноличния търговец Анна Димитрова.

Проверяват зам.-министър Манолев за "частна вила с минерален басейн по европроект"

Проверяват зам.-министър Манолев за "частна вила с минерален басейн по европроект"

По публикации в медии за злоупотреби с евросредства

До настоящия момент 10 човека са разпитани като свидетели, Ана Димитрова също е била разпитана. Не всички подписи, които са положени по документациите, са идентични.

Установява се доколко нейните телефони отговарят на нейния номер.

Продължава да бъде налице сериозното подозрение, че момичето е подставено лице и че е използвана, посочи Румяна Арнаудова.

От думите на Арнаудова стана ясно обаче, че има явни индикации, че къщите са построени в парк - там където не може да има строителство.

Кметът на Сандански нямал нищо общо с хотела на майка си

Кметът на Сандански нямал нищо общо с хотела на майка си

Бизнесът винаги работи прагматично и три фирми се обединили, за да построят водопровод

Утре предстоят други действия, които ще се разберат в рамките на утрешния ден. Назначени са и експертизи, изискани са разрешения за строителството на къщата, басейна и цялата документация за къщата на гости. Все още не е получен отговор за платения данък, както и кога е платен.

В момента, в който прокуратурата обяви, че разследва случая за къщата за гости на Александър Манолев на следващия ден са започнали различни институции да получават различни документи, коментира Арнаудова.

Говорителят на главния прокурор отказа да разясни на журналистите какви способи използва прокуратурата за разследването си, тъй като би било "професионално некоректно", а и за да не се предупредят и да не се даде възможност на хората да създадат необходимата книжна база.

Арнаудова увери, че има постигната уговорка с ГДНП в момента, в който приключат с разследването за една къща, да изпратя материалите на ВКП.

Янев обяви КПКОНПИ за аматьори, Манолев за феодал, а Кунева прокарала скопен закон

Янев обяви КПКОНПИ за аматьори, Манолев за феодал, а Кунева прокарала скопен закон

Манолев е спокоен за документите, а и в частния сектор взимал заплата до 100 000 лв

Припомняме, миналата седмица стана ясно, че след медиен сигнал Върховната касационна прокуратура е започнала проверка спрямо зам.-министъра на икономиката Александър Манолев за частна вила с минерален басейн по европроект. Заради разследването Манолев се видя принуден да подаде оставка.

Преди дни министърът на земеделието и храните Румен Порожанов призна, че на въпросната къща за гости всъщност не е била направена проверка за използване по предназначение, след като е направена първата проверка по документи.

Вчера пък Яне Янев заяви, че кметът на Сандански Кирил Котев има хотел и заедно с бившия зам.-министър Манолев прекарват минерална вода и феодализират града.

По този повод днес Котев изрично обясни, че всъщност хотелът е на майка му, а той няма нищо общо. Освен това всичко се случило, много преди да заеме кметския пост.