При първата проверка на имоти на Цветанов, той не е имал доходи, че да има тези имоти, обясни пред БТВ Яне Янев. Той добави, че тогавашният шеф на НАП започва да имитира дейности, а след това става депутат от ГЕРБ по предложение за Цветанов.

Янев обясни, че може да коментира висшите етажи на властта, ако имам 2-3 часа телевизионно време за да е професионално, а не като КПКОНПИ - аматьорски.

Като депутат в 40-то Народно Събрание, Янев е зам. председател на ПГ на ОДС и председател на ПГ на РЗС., а в 41-то НС е председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. В периода 2015 - 2017 г. е съветник в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта.

Във финансовото разузнаване на Израел, където Янев е горд, че е допуснат, техниката не позволява човешка намеса при разследване на високите етажи на властта.

Когато той е отговарял за проверките, срещу него е била Меглена Кунева, която прави един кастриран и скопен закон, а Пламен Георгиев е част от висшите етажи на властта.

Относно бившия зам. икономически министър Александър Манолев, Янев обясни, че подалият оставка зам. е феодализирал Сандански. Къщата на Монолев и на кмета Котев са в парка на Сандаски, в белите дробове на града, друг въпрос е, как някой е позволил това да стане частна собственост, коментира Янев.

Той добави, че дефакто Манолев живее там, винаги е живял и привиква политици и разни босове и други хора на разни сбирки. Всичко е построено както е построен последният водопровод за минерална вода. Със сдружение с фирми на майката на кмета Котев и други родни техни роднини и близки, както и на Манолев. С общинска фирма "Увекс" захранват басейна на Манолев, цялата му къща, както и кмета, който е съсед на Манолев, захранват и хотел "Перун", за който кемтът твърди, че не е негов, а на майка му и на брат му, коментира Янев.

По думите му, Манолев като зам. министър е действал и като кмет, води Котев на всяка сбирка, на всичко, и до такава степен всичко е феодализирано, че шефът на "Увекс - общинското ВиК е военен и е бившият шеф на щаба на Манолов, ка то "разбира от ВиК колкото вие от ядрена физика".

При Манолев ходи котилото на кмета Котев, което е окупирало местната общинска трапеза.

Къщата за гости на Манолев не е проверена как се използва

Къщата за гости на Манолев не е проверена как се използва

Порожанов: Не е правен икономически анализ и на къщите за гости по ПРСР

Подалият оставка Манолев се включи в предаването по телефона и обясни, че се радва, че е поканен такъв човек като Янев, за да стане ясно кой е идеологът на атаката.

"Този човек не е виждал национален ефир от години, а цялото ми семейство сме потърпевши и седим и мълчим и чакаме разследването ... а този човек, който не е знае с каква ориентация е, получава милиони", обясни бившият зам. министър.

Манолев добави, че няма кака да е негова тази къща, по документи се вижда ясно чия е, неговото семейство живеело в София от 2001 г., имал и за късмет документи, че е плащал за престой в къщата.

Той обясни, че всичко стартира като съвместен проект с Ана Димитрова, като той е помагал, но пътищата им се разделят. "Аз съм присъствал когато е имало проверка на място от фонд земеделие ...", обясни той и допълни, че управителният съвет на фонд земеделие няма отношение към къщите за гости. Манолев отрича да е участвал в прокарване на минерална вода, а и имота не бил негов.

По думите му, преди да влезе в политиката е работил в частния сектор и е получавал заплата до 100 000 лв. Той казал и на премиера, защо си е подал оставката, обадил се, казал че няма никакви притеснения за документите, но подава оставка защото и колегите подали за съмнения.

Янев добави, че "ето така нагло се държат и са се самозабравили и използват мутренски методи. Какъв гьонсурат трябва да си че да се държиш така".

Непълнолетна стопанисвала лозето на Александър Манолев

Непълнолетна стопанисвала лозето на Александър Манолев

Наказателно производство срещу него е за нецелево разходване на средства

Досега скандалът с апартаментите на властта струва оставките на:

- Цветан Цветанов от парламента;

- Цецка Цачева като правосъден министър;

- зам.-министър Ваня Колева;

- зам.-министър Красимир Първанов;

- Делян Добрев като народен представител;

- зам. областния управител на София Томи Николов;

- оставка подаде и зам.-министър Александър Манолев

От ГЕРБ подадоха оставката и на кмета на Созопол Панайот Рейзи, но той отказа засега да се оттгели от кметското място и само напусна партията. По-късно съдът го отстрани от поста.

Освен това се водят проверки срещу шефа на Антикорупционната агенция Пламен Георгиев, сина на директора на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов и на съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Социалистът Крум Зарков също ще бъде обект на проверки от КПКОНПИ и НАП. Според публикации Зарков купил жилище в центъра на София за 1 107 евро за кв. метър.

Манолев подаде оставка като зам.-министър на икономиката

Манолев подаде оставка като зам.-министър на икономиката

Той е солидарен с колегите, Борисов я прие