КПКОНПИ и НАП ще проверяват и червения депутат Крум Зарков. Проверката е възложена от Върховна касационна прокуратура и се базира на публикации в медиите.

Проверката е за произхода на средства за придобиване на недвижимите имоти.

В съобщението се посочва, че сигналът се базира на публикация в "24 часа" със заглавие: "Зарков купил жилище на пъпа на София за 1107 евро квадрата, платил и дворно място". В съобщението се посочва, че такав публикация има и в сайта "Топновини".

Проверката е възложена на КПКОНПИ на основание чл. 145 ал. 1 т. 3 от Закона за съдебната власт, чл. 82 и чл. 83, т.8 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Симеонов получавал сигнали на парче

Симеонов получавал сигнали на парче

Отново изпрати журналистите на адрес, свързан с Ангелкова

Комисията ще изисква информация за недвижимите имоти, притежавани от Крум Зарков, относно историята по собственици на всеки от закупените имоти, декларирането на имотите в съответните общински райони, относно заплащането на продажната цена и дължимите данъци и такси, както и относно произхода на средствата за покупката.

С разпореждане на прокурор от съответните нотариуси ще бъдат изискани пълни копия от нотариалните дела за всяка сделка, при стриктно спазване на разпоредбите на Закона за нотариусите и нотариалната дейност.

От проверяваното лице ще се поиска съгласие за разкриване на банкова тайна, като при липса на такова ще се процедира по реда на Закона за кредитните институции.

НАП трябва да провери дали при придобиването на имотите е спазено данъчното законодателство и съответствието между декларираните и/или получени доходи.

Проверяват Валери Симеонов и "Скат" за евтини имоти
Обновена

Проверяват Валери Симеонов и "Скат" за евтини имоти

Още един политик и партия влезе в "Апартамент гейт"

Припомняме, това е поредната проверка на Антикорупционната комисия за последните дни по случая "Апартаментгейт". Вчера стана ясно, че в момента се проверяват и имоти, собственост на фирмата "СКАТ" ООД, която се управлява от бившия вицепремиер и понастоящем депутат и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Заради подадения сигнал лидерът на НФСБ се закани, че щом разбере кой стои зад него, ще заведе дело за клевета. Днес пък той самият насочи журналистите към поредния съмнителен имот, след като преди седмица посъветва премиера да си огледа министрите и сигнализира за две жилища, които министърът на туризма Николина Ангелкова е закупила на съмнително занижени цени.

анкета

Как ще приключи „Апартамент гейт“?

Виж резултати

Още пионки ще гърмят 34.4%

Борисов ще подаде оставка 16.9%

Няма да приключи 22.4%

Аман от фалшиви новини и скандали 17.2%

Не ме вълнува 9.0%

Припомняме, до този момент скандалът "Апартамент гейт" струва оставките:

- на Цветан Цветанов от парламента;

- на Цецка Цачева като правосъден министър;

- на зам.-министър Ваня Колева;

- на зам.-министър Красимир Първанов;

- на Делян Добрев като народен представител;

- на зам. областния управител на София Томи Николов.

От ГЕРБ подадоха оставката и на кмета на Созопол Панайот Рейзи, но той отказва засега да се оттгели от кметското място и само напусна партията.

Освен това се водят проверки срещу шефа на Антикорупционната агенция Пламен Георгиев, сина на директора на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов и на съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Бе разпоредено да се проверят сигналите за апартаментите и на министъра на туризма Николина Ангелкова и депутата от БСП Валери Жаблянов.