Валери Симеонов получавал сигнали на парче. Това обясни той пред журналисти в Народното събрание, след като отново подхвърли частична информация за проверка от органите.

Припомняме, миналата седмица Валери Симеонов насочи журналистите към адрес в столичен квартал. Ставаше въпрос за апартамент на министъра на туризма Николина Ангелкова, която според Симеонов е закупила жилището си в квартал "Овча купел" на съмнително занижени цени. После Симеонов изпрати медиите в друг имот на Ангелкова, за който имало нарушения при декларирането пред службите. Също така Валери Симеонов посъветва министър-председателя Бойко Борисов да огледа министрите си.
Вчера обаче стана ясно, че в прокуратурата е заведен сигнал и срещу Симеонов и неговата фирма "СКАТ" отново за имоти и апартаменти на "нереално ниски цени". В сигнала Симеонов е обвинен и в конфликт на интереси, докато е бил председател на Общинския съвет в Бургас.

Валери Симеонов: Оставка? От какво оставка?

Валери Симеонов: Оставка? От какво оставка?

Той не се притеснява от проверката и обяви, че ще съди подателя на сигнала

Днес лидерът на НФСБ насочи журналистите към нов случай и адрес.

Установяваме, че действащ министър в момента с доста крупни имоти с три апартамента в София, се оказва, че не живее там, а другаде, каза Симеонов.

Лидерът на НФСБ уточни, че става въпрос за луксозен имот, за който има публикации, и се намира в един от престижните квартали извън София - 2.5 декара със застроена луксозна къща на три етажа. Адресът е в кв. "Бистрица" на ул."Липа".

По думите му този министър живее някъде другаде и е длъжен да го декларира. По закона за противодействие на корупцията трябва да се декларира и недвижимото имущество, което не е твое, но живееш в него.

Най-интересното е в чий имот живее този министър, изтъкна Симеонов.

Той отбеляза, че няма да се учуди, ако неговите колеги от НФСБ подадат сигнал до КПКОНПИ за проверка защо в декларация липсва този имот.

Лидерът на НФСБ показа и снимки от въпросния имот. Симеонов остана обаче изненадан, след като журналисти му казаха, че снимките, които показва, вече са били публикувани в медия, според която става дума за Ангелкова.

Дали става въпрос отново за Ангелкова Симеонов отказа да коментира.

"Аз задочно се обърнах към министър-председателя да си прегледа министрите", коментира още Симеонов.

Проверяват Валери Симеонов и "Скат" за евтини имоти
Обновена

Проверяват Валери Симеонов и "Скат" за евтини имоти

Още един политик и партия влезе в "Апартамент гейт"

По отношение на подадения сигнал срещу него, той подчерта, че все още не знае кой стои зад този сигнал, но когато разбере ще заведе дело срещу този човек.
Този сигнал е фалшив и представлява клеветническо твърдение, изтъкна Симеонов.

Лидерът на НФСБ е категоричен, че казва само неща, в които е сигурен.

На въпрос дали има връзка между подадения сигнал срещу него и намекването от неговата страна за оставката на премиера, Симеонов отново бе уклончив - може и да има, може и да няма.

анкета

Как ще приключи „Апартамент гейт“?

Виж резултати

Още пионки ще гърмят 34.4%

Борисов ще подаде оставка 16.9%

Няма да приключи 22.4%

Аман от фалшиви новини и скандали 17.2%

Не ме вълнува 9.0%

Припомняме, досега скандалът с апартаментите на властта струва оставките на:

- Цветан Цветанов от парламента;

- Цецка Цачева като правосъден министър;

- зам.-министър Ваня Колева;

- зам.-министър Красимир Първанов;

- Делян Добрев като народен представител;

- зам. областния управител на София Томи Николов.

От ГЕРБ подадоха оставката и на кмета на Созопол Панайот Рейзи, но той отказва засега да се оттгели от кметското място и само напусна партията.

Освен това се водят проверки срещу шефа на Антикорупционната агенцияПламен Георгиев, сина на директора на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов и на съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Вчера бе разпоредено да се проверят сигналите за апартаментите и на министъра на туризма Николина Ангелкова и депутата от БСП Валери Жаблянов.

След изнасянето на информацията, че КПКОНПИ ще проверява Симеонов за неговите имоти в "Слънчев бряг" и Бургас, той лично заяви, че не се притеснява от нищо. 
Той няколко пъти отговаря на въпроса дали смята да подаде оставка с въпроси: "Каква оставка" или "от какво да подам оставка?"

Ангелкова усети силни чувства от страна на Валери Симеонов

Ангелкова усети силни чувства от страна на Валери Симеонов

Готова е да подаде оставка, ако премиерът я поиска