100 безработни са наети в аварийни екипи да помагат в пострадалите от наводнението населени места в община Карлово. Предвидено е 3 месеца екипите да подпомагат възстановяването на дворовете на засегнатите къщи, както и да почистват улиците и тротоарите в селата Слатина, Христо Даново, Розино, Иганово, Кърнаре, Богдан, Войнягово и град Клисура.

Наетите безработни души са наети по Програма за обучение и заетост на продължително безработни лица, която е част от Националния план за действие по заетостта. Финансирането идва от Министерството на труда и социалната политика.

Екипите са назначени с разрешение на изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Смилен Вълов, а разпределението им в селищата е направено от кмета на община Карлово Емил Кабаиванов.

Припомняме за бедственото положение, в което изпаднаха карловските села, след серия от поройни дъждове и последвалите наводнения.

Досега в помощ се включиха, над 600 доброволци, над 100 военни, които в продължение на седмици разчистваха и подпомагаха възстановяването на над 200 засегнати къщи. Включиха се и 2 военни хеликоптера, които носеха вода и храна на бедстващите и евакуираха пострадалите хора.

Напомняме и за фургоните, които бяха предвидени за тежко засегнатите райони. Има постоянно текучество на доставки, а поставянето на фургоните също продължава.

Доставят следващите 12 жилищни фургона в село Богдан

Доставят следващите 12 жилищни фургона в село Богдан

Хората са притеснени за отоплението през зимата