Само няколко дни, след като започна монтирането на новите ограничители, които разделят пешеходната зона от трамвайните релси на столичната улица "Граф Игнатиев", започнаха и вандалските прояви.

През почивните дни неизвестни са изкъртили един от ограничителите, а други два са повредени.

По-малки ограничители монтират по Графа

По-малки ограничители монтират по Графа

Лично архитект Здравков представи новите ограничители

Пред Нова авторът на проекта за ремонт на улицата арх. Иво Пантелеев обясни, че вече е проверил мястото от улицата. По думите му е изкъртен само един ограничител. Други два пък били видимо повредени или счупени.

Само един от ограничителите е откъснат в опит да бъде изтръгнат. Със сигурност има и два ограничителя, които са повредени или счупени, което е изисквало използването на инструмент, заяви Панталеев. Според него е невъзможно това да стане на ръка, защото изисква нечовешка сила.

Барбалов иска да види лично триъгълните призми по Графа

Барбалов иска да види лично триъгълните призми по Графа

Основната му цел е да пусне трамваите по Графа

Като чух вчера за това неприятно събитие, ние обиколихме, но имаше сняг и не можахме да видим всичко, каза архитектът и допълни, че засега са монтирани само 20% от ограничителите.
Останалите 80% предстои да бъдат закрепени на улицата и ще се помисли дали да не се предприемат допълнителни мерки за анкерирането на ограничителите.

Архитектът коментира и че ограничителите са необходими, защото маркират пешеходната зона от трамвайното шосе. Ще се мисли за по-бързото почистване на съоръженията, така че да са видими. Той посочи, че съвсем скоро трамваите ще тръгнат и те ще бъдат много тихи, поради което хората трябва да внимават, защото през последните месеци вероятно са свикнали без трамваи по "Графа".

Трамваите тръгват по Графа за Коледа

Трамваите тръгват по Графа за Коледа

Строителните дейности по булеварда са на финалната права, увери Крусев

Махат оградите на Графа

Махат оградите на Графа

Пускат трамваите по Графа пробно от утре