Велека заля пътя за Синеморец, Движението на леки автомобили в района е временно ограничено.

От Агенция "Пътна инфраструктура" информират, че заради наводнен пътен участък по път III-9901 Синеморец - Резово е затворен трафикът за леки автомобили до 3.5 т.

Шофьорите на тежкотоварни автомобили над 3.5 т трябва да преминават с повишено внимание.

Припомняме, днес е въведен жълт код за сибирски студ в голяма част от страната. Очаква се снеговалежите да спрат най-късно в района на Странджа и Сакар.

Горящ автобус затвори АМ "Тракия" в посока София

Горящ автобус затвори АМ "Тракия" в посока София

Всички коли изчакват на място

Още вчера беше въведен предупредителен код за опасно време в Бургаска област, където беше отчетено близо 15 см повишение на нивото реките.

От Министерството на външните работи предупредиха и за очаквани наводнения в съседна Турция. По тази причина съветват българските граждани да не предприемат пътувания в страната в близките дни.

През нощта близо 900 машини почистваха републиканските пътища. Към момента настилките са обработени и пътищата са проходими при зимни условия. Няма въведени ограничения по автомагистралите.

БДЖ компенсира с безплатни билети за закъснението на бързия влак София-Бургас

БДЖ компенсира с безплатни билети за закъснението на бързия влак София-Бургас

Влакът закъснял с повече от три часа

Обстановката в Североизточна България се нормализира. Предстои възстановяване на движението по път III-2904 Дуранкулак - Кардам, по който късно снощи трафикът за всички превозни средства беше ограничен поради снегонавявания.

Роторен снегорин разчиства пътя между селата Рогозина и Спасово. От силния вятър има преспи над 1 метър.

Заради зимните условия е ограничено движението на МПС над 12 т през Троянския проход. Забранено преминаването на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета и през "Превала".

Целогодишно е ограничено движението на МПС над 12 т през проходите "Петрохан" и "Шипка", на МПС над 10 т през "Вратник" и "Твърдишки", на МПС над 3,5 т през "Пампорово" и "Дюлински".

Проходите "Твърдишки" и "Върбишки" са затворени за всички моторни превозни средства целогодишно.

Шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили трябва да тръгват на път само с подходящи гуми и да карат със съобразена скорост и повишено внимание.