Инж. Божидар Желязков пое управлението на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Хасково. Той вече е управител на водното дружество, което оперира в областта и се грижи да предоставя услугите "водоснабдяване и канализация" до над 177 000 потребители в региона, съобщи "Български ВиК Холдинг".

През октомври 2021 г. той бе избран за управител на ВиК-Хасково. Дружеството е сред дъщерните звена на БВиКХ, чийто принципал е министърът на регионалното развитие и благоустройството.

С назначаването на човек от дружеството начело на ВиК-Хасково, ръководството на БВиКХ разчита Желязков да разработи и представи в спешен порядък концепция с визия за развитие на ВиК оператора, мерки за подобряване на предоставяната ВиК услуга на гражданите, както и да продължи политиката за финансова дисциплина и прозрачност при работата на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Хасково.

Божидар Желязков е строителен инженер, завършил през 2011 г. Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) със специалност "Водоснабдяване и канализация". През 2014 г. се е дипломирал в Института по следдипломна квалификация на УНСС с профил "Икономика и организация на ВиК сектора". Той е и магистър по икономика от УНСС.

От февруари 2015 г. до сега Желязков работи като ръководител на звено във "ВиК" ЕООД - Хасково.

744 млн. лв. нужни на ВиК-Хасково, за да изпълни евроизискванията

744 млн. лв. нужни на ВиК-Хасково, за да изпълни евроизискванията

Обсъдени бяха проблемите с водоснабдяването

Припомняме, в края на септември стана авария в помпена станция в Хасково и жителите на част от града и няколко близки села останаха без вода, а от местното ВиК-дружество предупредиха хората да не ползват водата за пиене.

Аварията беше отстранена, но остана забраната да не се пие водата, докато се установи дали всички показатели са в норма - заради завишени нива на уран.

Отстраниха авариите в Хасково, но водата остава негодна за пиене

Отстраниха авариите в Хасково, но водата остава негодна за пиене

В различни части на града са разположени водоноски

Казусът с повишеното ниво на уран във водата на Хасково е от началото на април месец 2017 година.

Тогава излязоха наяве не само повишените стойности на отровния елемент във водопроводната система, но и имаше обвинения от страна на БСП, че и предишното правителство на ГЕРБ е знаело за опасността, но не е уведомило населението от страх от недоволство и намаляване на предизборните резултати. Тогава здравните власти в Хасково увериха, че са взети всички мерки и опасност за населението няма. От Федерацията на потребителите в България обявиха, че превишените нива са още от октомври 2016 година, но това е останало скрито.