Село се вдига на бунт заради проблеми с ВиК мрежата, предаде Нова телевизия.

Заради зачестилите аварии улиците и къщите на три квартала на врачанското село Хърлец се рушат.

Недоволните жители са в готовност да затворят пътя към АЕЦ "Козлодуй", ако скоро не се намери решение на проблема.

Един от потърпевшите разказа, че аварията продължава близо половин година.

"Идват, копаят един ден, тръгват си и казват, че няма авария. После идват и пак копаят", възмущава се той и допълва, че цялата улица вече е разбита, а оградата на имота му е паднала.

От своя страна директорът на ВиК Ангел Престойски се оправда, че всички в селото само чакат някъде да има авария, за да се оплачат, че къщите им са се напукали.

В подкрепа на думите си обаче хората от трите квартала показаха как потъва цял гараж, как се цепи къща и как водата е подкопала електрически стълб, който е готов да рухне при първата по-силна буря. Освен това на много места в центъра на селото са се отворили огромни ровове с дълбочина около 2 метра.

Престойски заяви, че от дружеството са информирали застрахователя си още миналата седмица, че има опасност за една от къщите, която се намира на кръстовището. Той изрази надежда, че собственикът ще получи компенсация за щетите.

Жителите на селото са категорични, че няма да приемат частично решаване на проблемите.

Въпреки че вече има готов проект, се предвижда той да стартира чак през пролетта. Местните обаче не са сигурни, че това ще помогне.