Полицията създава организация за предстоящата футболна среща между "Левски" и ЦСКА, която ще се играе от 17.00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Заради шествията на феновете на двата клуба ще има временно спиране на движението в центъра на София, съобщи БНР.

Заместник-директорът на СДВР Антон Златанов обясни, че привържениците на "Левски" се събират на техния фен клуб на булевард "Тодор Александров" и в даден момент ще се придвижат до стадиона.

"Ние ще се постараем да премине с минимални ограничения на движението на превозни средства по този маршрут. Феновете на ЦСКА съответно са заявили сборен пункт за събиране на ул."Иван Асен". Там ще има засилени мерки за сигурност от наша страна. Те също ще се придвижат към сектор "Г" на Националния стадион "Васил Левски".

При необходимост ще се забранява влизането на коли по ул. "Ген. Гурко",бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Драган Цанков".

От 16 часа до приключване на футболната среща при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на масовия градски транспорт по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх" , бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К.Яворов".

Забранява се престоят и паркирането до 19 часа в района на стадиона.