Второто взривяване на сградата на бившата Тютюнева фабрика в Плевен беше извършено в 8.00 часа тази сутрин. Няма пострадали сгради, прозорци или стълбове в съседство, предаде Дарик радио.

110 кг взрив беше поставен в 1000 точки в сградата, мощността на вълната беше 4 пъти по-слаба от първата експлозия през януари. Някои от прозорците на съседните жилищни сгради бяха обелепени със стиропор за безопасност.

За сега не се планира трети взрив по старата сграда. Частите от нея, които са плътно долепени до съседните жилищни постройки и тези, които са с лице към площада на жп гарата, ще бъдат разрушавани с помощта на машини.

До 3 седмици старите складови помещения на бившата Тютюнева фабрика в Плевен ще бъдат съборени, а теренът ще бъде разчистен, уточни още Златко Урумов-управител на фирмата, която извършва взрива, цитиран от Дарик радио.

На мястото на освободения терен през 2009 година трябва да бъде открит МОЛ със 6 киносалона, търговски обекти, зали за услуги и развлечения за деца и възрастни, бутикови обекти на световни марки.