За "вандалска сеч" на вековни дървета в Сандански алармира Яне Янев.

В свое писмо до Окръжния прокурор на Благоевград бившият съветник на премиера Бойко Борисов съобщава, че по поречието на река Санданска Бистрица са отрязани над сто защитени от закона чинари и явори с диаметър от половин до един метър, както и голям брой млади дървета. Извършената сеч е от няколко месеца, но дънерите все още лежат край реката като "трупове след война" по негови думи.

Янев посочва, че общината прехвърля отговорността на Басейновата дирекция и РИОСВ. Той обаче установил, че кметът на Сандански Кирил Котев лично е изпращал Ивайло Паров, представящ се за лесничей на общината, да маркира трупите.

Етичната комисия на ГЕРБ проверява кмета на Сандански

Етичната комисия на ГЕРБ проверява кмета на Сандански

Заради сигнал от Яне Янев за строеж в градския парк

Янев настоява за незабавна намеса на компетентните институции и оповестяване на имената на виновниците за унищожените дървета.

"Гората по бреговете на Санданска Бистрица е белият дроб на града ни. Злосторниците заслужават присъди като за отнет човешки живот", категоричен е той.

Припомняме, вчера стана ясно, че Етичната комисия на ГЕРБ ще извърши проверка на кмета на Сандански заради сигнал за незаконен строеж в градския парк, също подаден от Яне Янев.