Задържаха мъж, причинил пожар в голяма строителен хипермаркет в Разград, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Сигналът за инцидента е получен на 1 юли около 18:30. На място са изпратени седем екипа на РДПБЗН-Разград, като пожарникарите повече от два часа са гасили пламъците. Огънят е погълнал цялата сграда и стоките в нея.

Полицейски екипи са отцепили мястото и са издирили собствениците на паркирани наблизо автомобили, които да бъдат преместени.

Малко по-късно е установен и извършителят на деянието - 26-годишен мъж от село Гецово. При последвалото претърсване в дома му са открити 7,95 грама суха тревиста маса, реагираща при тестване на канабис.

Той е задържан в РУ-Разград и е образувано е досъдебно производство по чл.354 А от НК и следствено дело по чл.330, ал.1 от НК.

Нанесените щети са в процес на изясняване.

Пожар в болницата в Благоевград

Пожар в болницата в Благоевград

Изгоряла е напълно една стая

Днес от Апелативната прокуратура във Варна съобщиха, че причинилият пожара е служител на търговския обект. 26-годишният мъж, с инициали Н. М., е привлечен към наказателна отговорност за това, че по непредпазливост е запалил чужд имот, вследствие на което са възникнали значителни вреди.

От Окръжната прокуратура в Разград са възложили разследването на инцидента на Окръжния следствен отдел, като то е поето лично от началника на структурата.

В хода на работата по изясняване на фактите около пожара е установена съпричастността на Н.М.

Наблюдаващия случая прокурор следва да прецени дали в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него. Работата по досъдебното производство продължава.