От днес изцяло се спира движението по направлението Пловдив - Пазарджик по бул. България, а трафикът се пренасочва през Голямоконарско и Пещерско шосе.

Мярката ще важи един месец, докато приключи ремонтът на булеварда.
Това съобщи шефът на Областното пътно управление Паун Иванов, цитиран от Радио Пловдив.

Той обясни, че движението се спира, заради незавършени процедури по отчуждаването на 16 декара, в които попада северното платно на булеварда.

„В момента полагаме канализация на южното платно и след това ще започнем асфалтирането му, но спираме цялото движение, тъй като северното платно в края на бул. „България" е частен имот", заяви Паун Иванов и допълни, че участъкът е близо 400 метра от бившата Окръжна болница до сервиз „Ивеко".

Ще бъде оставена само една ивица отстрани, по която да преминават автобусите на градския транспорт, уточняват от Областното пътно управление.

Също от днес временно се спира движението и на Кукленско шосе по направлението Пловдив - Куклен, като трафикът се пренасочва по второкласния път Пловдив - Асеновград.
Мярката ще важи две седмици, през които трябва да бъде изградено кръговото кръктовище на Кукленско шосе и Околовръстното.

„Нямаме проблеми с Кукленско шосе, вече топката е при нас", обобщи Иванов приключилите отчуждителни процедури за този пловдивски булевард.