Към 12 часа Летище Бургас е затворено заради снегопочистване, съобщиха от летището.

От АПИ информират, че са затворени пътищата: АМ "Тракия", Айтоски, Ришки, Дюленски проходи, пътят Бургас- Варна, пътят Бургас- Петолъчката, Бургас-Каблешково-Ахелой.

Отворени за движение при зимни условия са пътищата Бургас-Малко Търново, Бургас-Созопол-Царево, Бургас-Средец-Елхово-Ямбол.

Два сигнала за бедстващи хора са получени до 12 часа на спешния телефон 112. Семейство с бебе на шест месеца е закъсало с лекия си автомобил в района на село Детелина, Карнобат.

Вторият случай е за закъсала маршрутка с болен човек, в района на село Кръстина, Камено. И по двата случая е реагирано незабавно и няма опасност за живота и здравето на подалите сигналите.

Няма бедстващи хора. По информация на ЕВН обстановката в областта е сравнително спокойна, няма регистрирани тежки аварии.

20 екипи в Бургаско помагат при сигнали. Междувременно специалисти от Военноморска база Бургас проведоха повторна операция по осигуряване нормалното вливане на река Велека в Черно море. Към петък на обяд няма опасност пътят, който свързва Резово и Синеморец с Царево да бъда наводнен.