Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) са на мнение, че "Спаси София" поддържат постоянно уронване на престижа на София като туристическа дестинация.

БАЗ и СЗБ призовават активистите от "Спаси София" да преустановят агресивната си атака срещу емблематични и изпълнени с живот места като ул. "Съборна" и ул."Витоша", които събират както българи и чужденци, така и млади и стари. Известни места за отдих и разходка като тези не трябва да бъдат подиум на политическите кампании дори и на неправителствени организации като "Спаси София", смятат представителите на ресторантите и заведенията.

"С непрестанното очерняне на българската столица и показване единствено на негативното и съзнателно подминаване на красивото се прави черен PR на града, който отблъсква туристите. И то от хора, които през живота си "една къщичка за птички не са построили", добавят още ресторантьорите.

БАЗ и СЗБ проявяват разбиране към политическите амбиции на "Спаси София", но ясно показват, че не толерират съсипването както на исторически, съвременни забележителности, така и на красиви туристически места.

Заведенията у нас оцелели през лятото, но предстоят фалити

Заведенията у нас оцелели през лятото, но предстоят фалити

Ричард Алибегов се надява на стабилен кабинет след 2 октомври

Позицията на асоциацията на заведенията идва в деня, когато от "Спаси София" обявиха организацията за голям протест с искане за оставката на кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Поканата на Борис Бонев е към всички столичани, които "искат да живеят в нормален град" в сряда (12.10) от 18:00 ч. пред сградата на Столичната община. "Гаврата с жълтите павета преля чашата. Не става въпрос за поредният ремонт на ремонта и усвояване на милиони, а за безвъзвратно заличаване на историческия облик на София!" - категоричен е Бонев.