Жълт код е обявен за 11 области от страната, съобщиха от НИМХ.

Отново ниски температури ни очакват в северозападните и част от северните райони на България. Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, София област, София град, Пазарджишка и Пернишка.

Времето е потенциално опасно.

Намалена видимост до 50 м поради мъгла има в района на Кюстендил и Скравена, а до 100 м по поречието на р. Струма в района на Кюстендил.

Над по-голямата част от страната преди обяд времето ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Югоизточна България и по Черноморието.

След обяд от северозапад ще започне бързо заоблачаване, което до вечерта ще обхване страната. През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него в страната ще започне да прониква нова порция студен въздух.

В Западна България ще завали сняг.

Над планините ще преобладава слънчево време. В следобедните часове облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен и силен вятър от югозапад-запад. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, а на 2000 метра - около минус 10°. Снежната покривка е много дебела. Има много голяма лавинна опасност.