44-годишна жена е била задържана с полицейска заповед в края на миналата седмица от кюстендилски криминалисти в рамките на проведена специализирана операция. Тя е превозвала в автомобила си "Ауди" 10 китайски граждани. Жената не се е подчинила на подаден сигнал от полицейски служители за спиране и проверка в района на село Граница, като е спряна след това в село Багренци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Нарушителката е с адресна регистрация в село Долна Гращица. На обитавани от нея адреси са открити 12 патрона с различен калибър, автомобилни регистрационни табели, голяма сума евро, мобилни телефони, множество тетрадки с имена и телефони.

Превозваните в колата са имали лични документи, издадени от Китайската народна република. Чужденците са предадени на служба "Миграция", а по-късно са настанени в Център за настаняване на мигранти в столицата. В рамките на операцията е иззет е и лек автомобил "Рено", управляван от 37-годишен кюстендилец, който е проверен в района на село Берсин, както и съхраняваните в колата вещи.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава под надзора на прокурор от Районната прокуратура в Кюстендил.

23-ма афганистанци задържани в Пловдивско

23-ма афганистанци задържани в Пловдивско

След гонка с полицията