Жителите на община Девин излязоха на протест заради предвиденото увеличение на цената на водата от 1 януари 2018 година.
Недоволстващите предупредиха, че ще спрат да плащат сметките си за вода. Недоволството е породено и от липсата на пречиствателна станция, съобщи БНР.

КЕВР намали цената на водата

КЕВР намали цената на водата

КЕВР манипулативно използва числата, в интерес на ВиК операторите, категорична е Мая Манолова

Местните жители приеха и протестна декларация, която ще бъде изпратена до премиера, омбудсмана, Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и до Министерството на регионалното развитие.

В декларацията се настоява да бъде върната старата цена на питейната вода в община Девин и тя да не се увеличава през следващия програмен период до 2021 година. Настоява се и да бъдат върнати незаконно взетите пари за вода от 1 май тази година, когато цената на услугата беше отново увеличена.

На протеста жителите издигнаха плакати "Стоп на увеличението на водата", "ВиК-Смолян е мащеха за община Девин" и други. Протестиращите са категорични и че ще предприемат крайни действия - заплашиха, че ще блокират пътища и ще спират ТИР-ове с вода.

Минералният топлопровод в Девин спря 2 месеца след откриването

Минералният топлопровод в Девин спря 2 месеца след откриването

От кметството очакват до дни проблемът да бъде решен

Протестът беше организиран от Инициативен комитет "Да спасим водата на Девин". На протеста участваха над 200 души, те бяха подкрепени и от жителите на Доспат.