ПОСЛЕДНО:
Стана ясно, че от програмата на телевизия "Ден" са извадени всички новинарски предавания, като са включени много игрални филми, а така също регулярно ще звучи митичното парче на Beatles Let it be.
Очаква се кабелните оператори, съобразявайки се с решението на СЕМ, да започнат да изключват телевизията от своите програми.

СЕМ е маша, с която се създава етническо напрежение в момента. Това заяви председателят на Управителния съвет на “Юниън Телевижън” Денка Иванова, по повод спирането на телевизия “Ден”. Тя предположи, че случващото се е ход срещу ДПС и Ахмед Доган, политикът, който, по думите й, се е представил най-добре на местните избори.

Със спирането на “Ден” без работа остават 80 души. Главният продуцент на телевизията Бойко Станкушев заяви, че ще сезират различни международни организации, включително и Съвета на Европа.

Засега от телевизията смятат да сезират Върховния административен съд по повод решението на СЕМ, което нарушава Закона за радио и телевизия, Закона за административното производство и Конституцията. В зависимост от решението по делото е “възможно в по-късен момент и ангажиране на държавата”.

“Юниън Телевежън” ще предостави защита и на Ник Щайн, ако прокуратурата предяви лично обвинение срещу него.

Станкушев съобщи, че по телефона е получавал намеци за спиране на програмата на телевизията от политически ангажирани лица, включително и с ДПС, но не депутати или от ръководството на партията.