148 952 годишни електронни винетки са издадени чрез дирекциите "Социално подпомагане". Те са безплатни за хората с увреждания и се поемат от бюджета на АПИ.

От днес правоимащите лица могат да проверяват валидността им и чрез сайта на АПИ - https://social.api.bg

Проверката е само по регистрационен номер на автомобила, който може да бъде въведен чрез клавиатура на кирилица или латиница, но е важно буквените символи да отговарят на тези в номера.

Чрез ЕГН и регистрационен номер на автомобила правоимащите лица могат да проверяват за валидна винетка и на интернет страницата на Агенцията за социално подпомагане.

Мая Манолова сигнализира МРРБ за нови проблеми с е-винетки

Мая Манолова сигнализира МРРБ за нови проблеми с е-винетки

Настоява те да бъде отстранени в най-кратък срок

Припомняме, от 1 януари трябваше да тръгне системата за продажба на електронни винетки за тази година под шапката на новосъздаденото преди шест месеца ТОЛ управление.

Още в първия работен ден обаче се оказа, че в цялата страна няма никаква готовност за продажба на е-стикери. Системата не работеше, а на граничните пунктове дори нямаше монтирани терминали.

Премиерът Борисов даде срок до 15 дни всички проблеми да бъдат решени, въпреки че още на 3 януари беше обяснено, че терминали на всички гранични пунктове ще има едва в края на месеца.

Отстранени са техническите проблеми с купуването на е-винетки

Отстранени са техническите проблеми с купуването на е-винетки

Винетките не може да се купуват чрез Националния доставчик на услуги

Скандалът струва 4 уволнения в АПИ. Първо бяха депозирани три оставки в Пътната агенция.

Впоследствие Бойко Борисов поиска и получи оставката и на председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов.

На 31 януари пък възникна технически проблем при закупуването на е-винетки чрез Националния доставчик на услуги, с който Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) има сключен договор за разпространение. Малко по-късно през деня проблемът беше отстранен.

364 терминала за е-винетки са монтирани до края на януари

364 терминала за е-винетки са монтирани до края на януари

От 17 декември досега са се закупили винетки за 70 770 лв.