Това, от което имаме нужда е да се спре всякакво строителство, разпоредени и разрешителни за строеж до момента, докато не се намери баланса между частния и обществения интерес. Такъв коментар направи лидерът на БСП-София Калоян Паргов пред журналисти по време на Столичния общински съвет.

Социалистите станали свидетели в началото на заседанието на Столичния общински съвет, че Столична община дала на заден ход под натиска на гражданите за качеството на живот и правото да имаш зелено пространство и въздух.

Паргов настоява до момента, в който не кажем в каква посока да се развива София, трябва да се спре всякакво строителство. По думите му основният проблем е качеството на живот на хората в столицата.

Той припомни, че в последните няколко години въпросът е стоял на дневния ред на общинския съвет, но по думите на Паргов замирисало на избори, за да можем да започнем да правим обратни движения.

Фандъкова изпитала на гърба си презастрояването в София

Фандъкова изпитала на гърба си презастрояването в София

Тя призова когато се говори за проблемите да се забрави за популизма

По отношение на темата за "Софийски имоти" ЕАД, Паргов заяви, че трябва пълно картографина и картотекиране на всички имоти, които са в рамките на капитала на Софийски имоти. Всички имоти, които имат публично-правна стойност, трябва да бъдат извадени и върнати в партимониума на Столична община, настоя социалистът.

От БСП поискаха и да им се предостави докладът за чистота "Искър". По думите на зам.-председателят на столичните социалисти Милка Христова докладът не е свързан с националната сигурност на държавата, а с това СОС да си свърши работата.

Граждански организации настояват презастрояването в София да спре
Обновена

Граждански организации настояват презастрояването в София да спре

Те протестират пред Столична община с плакати "Не на застрояването"

Христова подчерта, че столичният кмет се е опитала да дръпне завесата "престъплението приключи, спете спокойно деца" с изявлението си, че докладът е предаден на прокуратурата.

Припомняме, малко по-рано Фандъкова заяви, че се е запознала с доклада и го е предала на прокуратурата с много сериозни нарушения.

Според Христова това не може да се получи по този начин, защото с даването на доклада на прокуратурата не означава, че случаят е засекретен. Тя изтъкна, че въпросите не могат да бъдат предмет само на прокуратурата, затова социалистите настояват да се запознаят с доклада.

Питат Фандъкова за почистването на София

Питат Фандъкова за почистването на София

Настояват за отчет на проверкаta на дружество, отговаряло за почистването на боклука