Доброволците към параклиса "Св. мчк. Георги Софийски Най-нови" събират пари за закупуване на камионче за разнос на топла храна, съобщи БНР.

Около 1300 души месечно получават храна чрез доброволците към параклиса "Св. мчк. Георги Софийски Най-нови" в двора на столичната Александровска болница. Раздаването на храна е три пъти в седмицата.

Дейността им в помощ на нуждаещите се започва в края на 2019 г. с посещение на болни. Те продължават и по време на пандемията от коронавирус и последвалите затваряния.

"Разбира се, че има страх в тези условия. Но в свещеното писание се казва: любовта пропъжда страха. Герои са тези, които, въпреки всички опасности, продължават напред. Самият Исус Христос ни учи с любов и добро да побеждаваме злото", каза организаторът на доброволците Деян Петров, който е завършил богословие и право.

Чудотворна икона цери пациенти в Александровска, удивени медици

Чудотворна икона цери пациенти в Александровска, удивени медици

Възстановяват Литийното шествие с иконата на Св. Георги Софийски Най-нови

Сред помощниците на инициативата е и англичанинът Джордж, според когото всеки трябва да помага, както може. "Нуждаещи винаги има, особено в пандемията. В България ще съм още няколко месеца и ще продължа да помагам", каза той.

За Стоян Симов помощта за другите не е бизнес начинание, а личен дълг. Всеки е длъжен да дава, да проявява милосърдие, убеден е Симов.

Посещение на болни, хранене на социално слаби, надежда за хората, загубили последна надежда - това правят доброволците към параклиса на "Св. вмч. Георги Софийски най-нови".

Православната църква чества Св. Георги Софийски Нови

Православната църква чества Св. Георги Софийски Нови

Колкото и да се стараят турците да изгорят на прах тялото му