Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова заяви пред журналисти, че иска софиянци и гостите на града да могат да пътуват до всяко населено място на територията на общината без да имат нужда от винетка за това.

Фандъкова вече е предприела действия в тази посока.
"Водим разговори с Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), има поети ангажименти", заяви тя. Предстои да се направи подходяща организация, която да позволи това.

Същото се отнася и за автобусите на столичния градски транспорт.

От 1 януари 2019 г. отменят хартиените винетки

От 1 януари 2019 г. отменят хартиените винетки

Тол системата за камиони се включва от 16 август 2019 г.

Кметицата коментира и казуса около сградата на първото кино в България - "Цанко Церковски", което се намира на булевард "Мария Луиза". Сградата се руши и е опасна. По думите на Фандъкова който и да е инвеститорът, той трябва на всяка цена да запази функцията на залата за кино.

От тук нататък всичко останало по отношение на статута на сградата е в правомощията на Министерството на културата, от където обаче обясняват, че процедурата е изключително тромава и ще отнеме време, допълни Фандъкова

Междувременно от Кино гилдията се притесняват за сградата, пише БГНЕС. Според кинодейците съдбата на сградата може да последва тази на Царските конюшни - да бъде запалена.

Банов: Царските конюшни са под закрила

Банов: Царските конюшни са под закрила

Не можем да наредим милиционери да ги пазят