Свидетели сме на една все по-яростна клеветническа кампания срещу Луковмарш.

Различни хора и организации хвърлят откровени лъжи в общественото пространство срещу паметното шествие в чест на ген. Луков, срещу самата личност на Генерала, срещу нас като организатори и срещу хилядите участници в събитието.

Това се казва в позиция на Български национален съюз по повод растящия брой искания за забрана на плануваното за 15 февруари събитие.

Едно от основните твърдения на нашите противници е, че генерал Луков бил яростен антисемит. В това обаче няма нищо вярно. Не съществува нито един исторически източник или документ който да подкрепя такова твърдение.

Генерал Луков обаче е герой от войните, изключителен държавник, в качеството си на военен министър, както и водач на родолюбивата българска младеж, се казва в изявлението.

Според него не са верни и обвиненията, че СБНЛ, който генералът води, е фашистка организация. Основата на нейната идеология са идеите на българските възрожденци. Тя е била обявена за фашистка от болшевишките окупатори след 1944 г. Един от най-видните български анти-комунисти и политически затворник с най-дълъг стаж - Илия Минев, също е бил член на Главното водачество на Легиона, точно по времето на ген. Луков, се мотивират организаторите на Луковия марш.

Те са категорични, че нито ген. Луков, нито легионерите, някога са проливали кръвта на български граждани.

Освен това, те гарантират, че никога на шествието в чест на генерала не са издигани анти-семитски, расистки или някакви забранени от закона призиви и лозунги. Освен, че правилата на Луковмарш го забраняват, за това следят различни държавни органи всяка година.