Светият Синод на Българската православна църква изразява своето неодобрение и несъгласие с концерта на Мадона на 29 август в София.

В свое изявление Светия Синод припомня, че концертът е организиран на християнски празник:
Св. Синод на БПЦ се обръща към православните християни, като им припомня, че на същата дата Църквата ни отбелязва отсичането главата на св. Йоан Предтеча и Кръстител. Във връзка с това събитие е постановен пост.

Според синода с почти всеки свой концерт в християнска страна Мадона "показва неуважително отношение към събитията и становищата на вярващите християни там".

В изявлението ръководителите на църквата уверяват, че са се запознали и анализирали публикуваната информация, отразяваща положителните и отрицателните мнения относно творчеството на певицата Луис Естер Чиконе и провеждането на нейния концерт в София.

Затова и изразяват своето неодобрение и несъгласие с подобни музикално-артистични изяви, които в много случаи открито поругават свято почитани християнски символи и събития.

"Ние изразяваме християнската си подкрепа и одобрение за певческото изкуство, което влияе градивно върху нравственото развитие на подрастващото поколение и чрез своите внушения съзижда в него положителни общочовешки ценности, в основата на които стои християнското православно учение."

Според отците с почти всеки свой концерт в християнска страна Мадона показва неуважително и нетолерантно отношение към убежденията и религиозните чувства на вярващите християни там.

С някои от използваните в нейните „спектакли" хореографско-сценични елементи тази певица отправя въздействащи послания, които обаче противоречат на православната вяра и християнския морал, пише в обръщението.