"Българските пътища се превърнаха в източник на шарлатанство и корупция". Това заяви шефът на Института за пътна безопасност Богдан Милчев пред БНТ.

По думите му в момента е изключително актуално взимането на проби от пътищата. Август месец помолих служебния регионален министър арх. Иван Шишков да вземем проби от няколко пътища. Той ми обеща, но на 25 август отказаха да ни предоставят проектите за тези пътища", каза той. Искаме ли министър-мишка, който влиза в капани, заяде се Милчев с министъра, обяснявайки, че шеф на лабораторията, която оценява пробите от пътища е един и същ човек. Влязох в капана на ГЕРБ - така казал Шишков, според Милчев.

Шишков пита НС: Защо фирми строят "Хемус", а гаранцията е в държавата?

Шишков пита НС: Защо фирми строят "Хемус", а гаранцията е в държавата?

МРРБ иска възможност строителството да продължи и да не се загубят парите

АПИ е с 2.5 млрд. лева бюджет за миналата година - къде са похарчени, попита още Богдан Милчев. И разказа, че срещу шефа на "Хидрострой" Велико Желев имало сигнал ден преди Шишков да ходи на процедура за вземане на проба от Северната тангента, а няколко дни по-късно Желев е арестуван. След това Шишков тича по телевизиите да обяснява как това няма нищо общо с пътищата, но служебният правосъден министър Иван Демерджиев настоя прокуратурата да провери и нещата с пътищата, твърди Богдан Милчев.

Пътищарите не режели асфалта като сирене точно до сантиметър

Пътищарите не режели асфалта като сирене точно до сантиметър

Насаждало се мнението, че пътната гилдия се е сдружила, за да краде от асфалта

Според Милчев проектите на пътищата трябва да бъдат публични, за да няма корупция. "Практиките от миналото трябваше да се променят последните две години", коментира още Милчев.