Двама от пострадалите при инцидента в Раднево млади мъже днес бяха изписани от Старозагорската болница.

Те благодариха за подкрепата на своите съграждани, но заявиха и че няма смисъл от агресия. Георги и Цветан настояват биячите им да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Двамата заявиха, че все още не са се възстановили напълно, но тази вечер ще присъстват на поредния протест в Раднево. Мъжете отричат твърденията за криминален елемент в побоя, както и твърденията, че са по някакъв начин свързани с наркоразпрострение в Раднево.

В града, където в продължение на шест дни граждани излизат на протест срещу насилието и днес остават засилените мерки за сигурност. Остава и контролно-пропускателният режим в Раднево.

След побоя, предизвикан от спор на пътя, градусът на напрежението вече спада и на протеста снощи не са констатирани нарушения на обществения ред и хулигански прояви.
Продължават и проверките на автомобили на водачи без адресна регистрация в Раднево.

Четирима са до момента задържаните участници в протеста на 4 май, срещу които са образувани бързи полицейски производства за нанасяне на леки телесни повреди на двама жандармеристи и един служител на Областната дирекция на МВР. Има граждани, на които са съставени и актове за административни нарушения.

При проверките на автомобилите на контролно-пропускателните пунктове на входовете на града са установени притежаващи наркотични вещества лица и водачи, шофиращи след употреба на алкохол.

Припомняме, четиримата биячи, заради които тръгна напрежението в Раднево.23-годишният Динко Асенов, 39-годишният Калчо Иванов, 21-годишният Антон Иванов и 19-годишният Стефан Иванов, син на Калчо, са задържани за постоянно в ареста и бяха обвинени за опит за убийство по хулигански подбуди.