"Кирил Петков се опита да продаде Македония и Слави Трифонов си удържа на думата." Това заяви в ефира на БНР журналиста Мартин Карбовски. По думите му натискът за вдигането на ветото бил американски и европейски.

Карбовски каза, че ако Трифонов бил позволил такова нещо, щял да стане национален предател. По думите му след 100 дни вече е станало ясно, че хората, които са дошли на власт, са просто едни усмихнати еничари на американската посланичка. Журналистът бе категоричен, че за 30 години не е виждал толкова удобно за американците правителство.

Мартин Карбовски заяви, че някой трябва да попита Слави Трифонов защо стоя толкова дълго в тази коалиция, при положение, че повечето му назначения не бяха одобрявани от никого. Защо толкова търпение извади Слави, за да получи едно нищо, а накрая и да се окаже виновен, че разпада хубавата им коалиция.

Карбовски заяви, че най-вероятно ще има нови предсрочни избори. По думите му хората са започнали да мечтаят за Бойко Борисов. Борисов беше крадец, тия (ПП) са лъжци, а ние сме по средата, каза журналиста.

Слави Трифонов слага край на "агонията" - изтегля министрите си

Слави Трифонов слага край на "агонията" - изтегля министрите си

С обръщение по телевизията си 7/8