На конференция за сигурността на децата в училище председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, коментира че във всяко училище трябва да има медицински специалист, независимо дали е лекар, медицинска сестра или парамедик, съобщиха от БНР.

Тя смята, че трябва да има и промени в Закона за здравето. Децата и учениците са рисков контингент и трябва да има медицинско лице, което да си носи отговорността.

Учителски синдикат настоява да се възпитат първо родителите

Учителски синдикат настоява да се възпитат първо родителите

Децата няма да се бият в училище, ако се възпитават по-добре вкъщи

Във всяко училище трябва да има социален работник, не толкова психолог. Проблемът на деца според нея е социално-педагогически, а не толкова психологически.

Припомняме също така, че Синдикат "Образование" излезе с писмо до всички медии, обръщайки се към бъдещият министър на образованието. Според тях ролята на училището като образователна институция е призинена, а учетелите са унизени и обезверени.

"Фундаментът на напредъка и просперитета на всяко общество е знанието и доброто образование", пише в писмото. Ето защо има нужди от промени в сферата на образованието. В писмото синдикатите посочиха основните акценти, върху които новият образователен министър трябва незабавно да се наблегне.

Не само учителите са отговорни за децата, предупреждават синдикати

Не само учителите са отговорни за децата, предупреждават синдикати

Да разкрият причината за смъртта на 11-годишното момиче в столичния квартал "Бояна"