В голяма част от София утре няма да има ток от 9 до 16.30 ч., става ясно от справка на сайта на "ЧЕЗ Разпределение България". Посочените райони са: "Витоша", "Изгрев", "Изток", "Дианабад", "Илинден", "Искър", "Младост"- Младост 1А и Младост 3, "Лозенец", "Нови Искър", "Овча Купел", "Панчарево", "Подуяне", "Сердика", "Слатина", "Средец", "Студентски град".

Част от кварталите ще са без ток до 15.30 часа.

Освен в столицата, токът ще бъде спрян за определен период от време утре и в десетки населени места в обхвата на елетроразпределителното дружество. От ЧЕЗ посочват, че причината за прекъсването са планирани дейности за развитие на мрежата.

От ЧЕЗ уточняват, че не планират масово изключване на електрозахранването в столицата. "Обявената на сайта на дружеството информация в секция "Графици" не се отнася за целите райони и населени места, а само за малки части от тях. Това е информация, която дружеството редовно оповестява по този начин", допълват от ЧЕЗ.

За информация дали конкретен адрес попада в обсега на планираните прекъсвания и продължителността им, както и дали в момента има активно прекъсване, трябва да се въведе клиентски номер на адрес: https://www.cez-rp.bg/bg/prekusvaniya.