Продължава антимакедонската пропаганда в нашия източен, европейски съсед, четем в сайта на МРТ. В един от последните броеве на седмичника "168 часа", в репортаж от Скопие, озаглавен "Да мразиш България от все сърце", се посочва, че младите македонци от малки се учат да мразят българите и България, посочва сайтът.

Репортажът е съпътстван с фотографии на 4 деца от Скопие, едното от които показва среден пръст. Това "редакторите" на българския вестник обяснили като поздрав до българите, информира МРТ.

Освен очевидната злоупотреба с юношите за политически и пропогандни цели, с обявената фотография софийският седмичник "168 часа" пренася и свои становища, за да докаже, че децата в Македония се възпитават да мразят българите и България, смята МРТ.

На въпроса коя е причината за тази омраза, 14-годишният Звонко Петковски от Скопие отговорил: "Всеки народ има своя истина, но факт е, че България владее македонска територия. Българите не признават нашия език. Това не ми харесва", посочва още МРТ.

Провокиран от тези становища на македонските юноши, някой се Веселин Кантарджиевски от българския град Стара Загора изпратил писмо до главния и отговорен редактор на скопския вестник "Вечер", в което нарекъл юношите "психиатрични случаи", завършва статията си МРТ.