МВР е притеснено от протестите.

Всяко нещо, което е свързано с обществено напрежение ни притеснява. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов преди участието си във вътрешната комисия. Задачата на силовото ведомство било да пази обществения мир.

На много места става въпрос за протести, които не са организирани, там няма организатор, няма с кого да се води необходимия диалог, изтъкна още той.

В групите на протестиращите имало и провокатори. Има образувани досъдебни производства за хулиганство.

Полицаите си вършат работата по закон, увери Маринов. Той призовава всички да спазват закона.

Припомняме, от около седмица на много места в страната се организират протести срещу високите цени на горивата. Вчера протестиращи затвориха за три часа магистрала "Люлин" и входа на град Перник, в неделя центърът на столицата бе блокиран също от протест. 

В много градове в страната също се събират протестиращи.

Протестиращи не могат да блокират магистрали, напомня МВР

Протестиращи не могат да блокират магистрали, напомня МВР

Протестиращите са санкционирани

И днес са заявени протести срещу горивата и ниския жизнения стандарт в България, като вече редовния протест на родителите на деца с увреждания с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов остава. 

От МВР вчера специално предупредиха, че законово никакви блокирания на пътища не са разрешени.

МВР пази регламентираните протести, увери Маринов
Обновена

МВР пази регламентираните протести, увери Маринов

На протестите има провокатори, сигурен е МВР шефът

Темата за протестите продължи и по време на блиц контрола в комисия. Депутати от различни парламентарни групи отправиха въпроси към ръководството на МВР.

Не мога да споделя информация дали протестите са платени, изтъкна МВР шефът. Работело се по различни сигнали. Продължаваме да работим и по отношение на лица, които провокират органите на реда, подчерта Младен Маринов.

До 200 служители на Жандармерията се командироват по места. Организацията, която създаваме за обезпечаване на протестите, е доста гъвкава, обясни и директорът на ГДНП Христо Терзийски. Той посочи, че в последните дни в социалните мрежи се организират нерегламентирани протести.