Здравният портал http://www.health.bg/ от 1 декември ще информира посетителите на уеб пространството за всичко от сферата на здравето и здравословния начин на живот.

Предвидени са отделни рубрики за новини, значими и трайни теми, проблеми, свързани с живота и поведението на различните възрастови групи и спецификата на половете.

Потребителите ще бъдат консултирани от компетентни специалисти по най-широк кръг интересуващи ги въпроси.

Новото кътче от виртуалното пространство ще съдържа и богата справочна информация за лекари, аптеки и услуги.

Порталът е разработка на HEALTH MEDIA GROUP - българска медийна група, основана през тази година, включваща печатни и ефирни медии.

Предаването „Говорим за здраве" се излъчва в ефира на Дарик радио всяка неделя сутрин от 9.00 часа. Телевизионно предаване със същото наименование върви по телевизия „Европа" всяка неделя от 9.30 часа.

Списание „Българска медицинска практика" е месечно издание, което се разпространява безплатно сред лекари, фармацевти и други медицински специалисти.

Месечният вестник „Живот и Здраве" е насочен към по-широк кръг читатели, ориентирани към модерния начин на живот и активни потребители на здравна култура. От началото на 2008 год. вестникът ще се превърне в седмично издание с тираж 40 000 бр. Той също се разпространява безплатно.

Екипът на медийната група включва както водещи журналисти, така и авторитетни специалисти в медицината и фармацията.