Издирването на 40-годишния русенец Тодор Владимиров се затруднява от ниските температури и обилния снеговалеж, съобщава БНР.

Припомняме, че мъжът е в неизвестност от понеделник. Той изчезна в Стара планина. В спасителните акции засега няма да се включва армията.

В издирването днес се включиха групи от Карлово, Пловдив, Сопот, Троян, както и рейнджъри от национален парк "Централен Балкан".

Военен хеликоптер не можа да излети заради лошото време.

Продължава издирването на туриста над Сопот
Обновена

Продължава издирването на туриста над Сопот

Мъжът тръгнал в събота от Сопот към връх Ботев

Спасителите таят надежди мъжът да се е подслонил някъде, където да изчака утихване на вятъра и снеговалежа. Ръководителят на карловския отряд Христо Стаматов коментира, че се смята, че Тодор Владимиров е тръгнал да слиза към хижа "Левски". Той уточни, че ако утре условията са по-добри, спасителите ще обходят по-голям периметър. Те не губят надежда да открият туриста.

Знае се, че Тодор в добре екипиран и подготвен. Той е изкарал курсове за пещерняк и височинен алпинизъм. Любител на екстремните преживявания и адреналина.

Изчезналият турист е опитен планинар и търси екстремното

Изчезналият турист е опитен планинар и търси екстремното

Русенецът Тодор Владимиров изкарал курсове за пещерняк и височинен алпинизъм

От постове във фейсбука му става ясно, че Тодор се е подготвял за планинския преход. Един от коментарите му е: "Две седмици чакам да натрупа сняг и максималните температури да паднат на -10...то кат няма елемент на риск за живота не е интересно...". Този пост е от 2 декември. Той споделя също, че си е измислил много екстремна програма.