Централните хали ще бъдат възстановени като пазар - като средище за търговия и култура. Дни преди официалното откриване на обновените Централни хали Кремена Георгиева, мениджър "Корпоративни комуникации и социална отговорност" в Kaufland България, обясни на нарочно събитие под купулите на софийското Ларго, че халите ще бъдат социализирани като символ на София.

На минус 1 в халите ще бъде развита сцена "Централни хали" за култура, изкуство, история и туризъм. Отново на същия етаж ще има "римска баня" и около нея с помощта на Археологическия музей са направени експозиционни елементи, които пресъздават римската история на Улпия Сердика. В халите ще се разглеждат проекти, свързани с изкуство и занаяти, образование, млада сцена с фокус за млади и изгряващи артисти, както и кулинарна култура.

Снимка 665142

Източник: Kaufland България

Реставраторите на халите в София мили бяла боя от варовик

Реставраторите на халите в София мили бяла боя от варовик

Натъкнали се на стиропор и газобетон

Достъпът до минус 1 в халите ще бъде свободен и няма да задължава влизането в самата търговска зала.

Стратегическите цели в Централни хали ще са отворената сцена за култура, изкуство и история, както и символ, който да популяризира и съхранява историята. Ще има и събитиен център за малки и големи, както и най-голямата детска книжарница.

Предвижда се да бъде отправена отворена покана към артисти и мениджъри за представяне на техни артистични форми вътре в самото пространство на сцената в халите. Одобрените проекти ще получат залата със сцената, комуникационна подкрепа. Проектите ще се съблюдават от обществения съвет на Централни хали, който включва арх. Йорданка Кандулкова, доц. Виолета Ханджийска, Константин Вълков, журналист, Петър Димитров и Стефан Огнянов, помагащ за развитието на туризма и др.

Арх. Йорданка Кандулкова добави, че съдбата на халите е изключително важна. Халите ще се преродят в една по-хубава светлина и един по-хубав живот, каза арх. Кандулкова, според която връзката с бизнеса и помощта, която оказаха за възстановяването на културния облик на халите е незаменима.

Тя е убедена, че стопанинът на Централни хали е неговият голям пазител. Арх. Кандулкова гледа на проекта с голяма надежда и е сигурна, че така се пренася проект на партньорство между бизнеса и културната ценност.

Снимка 665143

Източник: Kaufland България

Спаси София се втурна да спасява с кампания Централните хали

Спаси София се втурна да спасява с кампания Централните хали

Активистите са в очакване на реакция от част управляващите