Граждани се жалваха на живо пред шефа на Комисията за защита на потребителите (КЗП). Това стана по време на заседанието на постоянната подкомисия за защита на потребителите и ограничаване на монополите към Комисията по икономическа политика и туризъм. За срещата очи в очи съдейства и реформаторът Мартин Димитров.

Възрастна софиянка се ожали от "Софийска вода" и от доставяната вода. Синя вода с пяна потекла от чешмата на жената. Всичко бях виждала - кафява, бяла с хлор, но синя..., оплака се тя.

Пращала жалби къде ли не. Питали я - няма ли индивидуален водопровод. Той и Бойко Борисов няма индивидуален водопровод, че аз ли, сподели бабата с депутатите.

Жената не се отказала от битката за чиста питейна вода и занесла чаша вода на служителите в "Софийска вода" да ги „почерпи”. От там ѝ казали, че най-вероятно синият теч е от казанчето на съседите.

Пенсионерката недоумява как водата от казанчето на съседа е попаднала в нейните тръби. Занесла на концесионера подписан лист декларация от съседа, че казанчето му не тече. Заплашила го с „Господари на ефира”.

Тя поиска, когато доставчиците на вода правят ремонт и след това тече от тръбите не до там чиста вода, тези литри да не се плащат. Иначе хората нямало да се къпят и щели да миришат.

От КЗП приеха сериозно жалбата ѝ и я поканиха на личен разговор. щели да я черпят кафе, но не и с вода.

Други потребители се оплакаха пък от агресивната политика на "Топлофикация-София".