Трите големи кръстовище в София - "Орлов мост", пред Министерския съвет и при Ректората на СУ, остават блокирани за пореден ден от протестиращите, съобщи bTV.

Ситуацията на блокираното кръстовище на "Орлов мост" тази сутрин е спокойна. Автомобили не преминават, пропускат се единствено коли на спешната помощ. Блокирани остават и кръстовищата на Ректората на Софийския университет, както и пред Министерския съвет.

Без напрежение премина 27 ден на антиправителствен протест, с искане и за оставката на правителството и главния прокурор.

22 годишната студентка Георгия Иванова гладува трети ден срещу кабинета. "Това е всичко, което мога да направя, вече не знам докъде да стигнем, за да ни чуят", казва тя.

27-и ден на протести в столицата

27-и ден на протести в столицата

Проведе се и традиционното шествие на протестиращите в центъра на София

Някои от протестиращите дори работят на "Орлов мост".

По традиция недоволството премина в протестно шествие по булевард "Цар Освободител".

На блокираното кръстовище на Ректората протестиращите ръкопляскаха на палатковия лагер на майките на деца с увреждания от "Системата ни убива". Шествието стигна до "Орлов мост".

По-рано част от хората от палатковия лагер на "Орлов мост" протестираха пред сградата на БНТ, с искане за оставката на изпълнителния директор и право на ефир.

Протестиращи блокираха магистрала "Марица" при Свиленград
Обновена

Протестиращи блокираха магистрала "Марица" при Свиленград

Образуват се километрични опашки от автомобили и камиони

По-късно пороят счупи някои от палатките на протестиращите.