Жителите на общините в Бургаско, които пострадаха сериозно при наводненията през есента на миналата година, се заканиха да организират протест. Причината - държавата не прави нищо по въпроса за почистването на затлачените дерета в района.

Ако не се предприемат действия по почистването на деретата, хората са категорични, че ще излязат на протест. В Областната управа в Бургас над 300 души са внесли подписка, в която настояват за почистването на опасните участъци, съобщи bTV.

Отпуснаха още 1.4 млн. лв. на общините Бургас и Камено

Отпуснаха още 1.4 млн. лв. на общините Бургас и Камено

За справяне с пораженията от наводненията в края на октомври

Въпреки ремонтираните си домове, жителите на общините, където положението беше най-тежко, са в постоянен страх бедствието да не се повтори.

Жителите на село Черни връх посрещат всеки дъжд с тревога. По думите на притеснени граждани земята в района е пропита и има реална възможност при малко по-силен дъжд, те да бъдат следващите жертви.

Мерките, които били предприети в съседното село Ливада също са недостатъчни според местните.

От областната управа обаче посочват, че за почистването на коритата няма средства.

Синоптици и политици си прехвърлят отговорността за наводненията

Синоптици и политици си прехвърлят отговорността за наводненията

Българските синоптици работят с остарели средства и голяма част от тях работят на минимална заплата

Припомняме, при бедствието в област Бургас най-тежко беше положението в община Камено, където беше обявено и бедствено положение. При наводненията загинаха общо 5 души.

Много хора бяха евакуирани от домовете си, като част от тях бяха приютени в общински сгради. В прокуратурата бяха образувани четири производства за жертвите от наводнението в Бургас.

При проливните дъждове в нощта на 23 срещу 24 октомври 2017 г. са се излели около 200л/кв.м. дъжд. Инспекторите на ДАМТН установиха 7 броя язовира със скъсани стени.