Роднините на жертвите и пострадалите в жестоката катастрофа в автобус на магистрала "Тракия" са сред хората, които най-вероятно ще имат трудности да получат обезщетенията си от застрователното двужество.

Причината е, че автомобилът, причинил катастрофата е с "Гражданска застраховка" с фалиралата компания "Олимпик", съобщава Mediapool. Застраховката на автобуса е към "Евроинс".

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел
Обновена

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел

Телефонни номера за информация на МВР - 02 / 982 51 54 и 0889 944 260

Припомняме, че на 13 април пътнически автобус се обърна на автомагистрала "Тракия" в района на Вакарел. При инцидента на място загинаха 6 души и 22 души бяха ранени.

29 -годишната Цвета Таскова бе обвинена за причиняване на смърт по непредпазливост след катастрофата между нейната кола и автобус, в който се намираха загиналите и ранените.

В края на април тя бе освободена под гаранция, като все още се води разследване по случая.

Шофьорката, предизвикала катастрофата край Вакарел, остава в ареста

Шофьорката, предизвикала катастрофата край Вакарел, остава в ареста

Обвинена е за причиняване на смърт по непредпазливост

"При ПТП с две превозни средства има три варианта за търсене на отговорност - от застрахователя на лекия автомобил, от застрахователя на автобуса или от двете компании при установяване на съвината", обясни председателят на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров.

Според него отговорният застраховател ще се определи след като станат ясни резултатите от разследването.

Състоянието на пострадалите при Вакарел се подобрява

Състоянието на пострадалите при Вакарел се подобрява

Вече всички дишат самостоятелно...

Тодоров поясни още, че Обезпечителният фонд към гаранционния фонд трябва да обезщетенията на хората по силата на полици, сключени с "Олимпик" , а не те да се препращат към кипърския гаранционен фонд.