Общинският съветник от "Демократична България" Симеон Ставрев внесе доклад в Столичния общински съвет за преименуването на улица "549" на "Милен Цветков", съобщиха от Столична община.

Предложението е по идея на колегите на Цветков от ТВ1, където се намира офисът на телевизията - в район "Подуяне". Те изготвиха подписка, която е приложена към доклада.

Шофьорът, блъснал Милен Цветков, не е направил опит да спре колата си

Шофьорът, блъснал Милен Цветков, не е направил опит да спре колата си

Кристиан Николов е в ареста

"Смятам, че тяхното предложение заслужава да бъде подкрепено, защото Милен Цветков е оставил ярка следа в обществения живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е преминал в телевизии и радиа, които се намират на територията на София. Той беше силно разпознаваема и много добре приета личност в столицата", изтъкна мотивите си Ставрев.

На 19 април 2022 г. се навършват две години от смъртта на популярния журналист. Той си отиде от този свят само на 53 години, след като колата му беше пометена на червен светофар на столично кръстовище. Шофьорът Кристиан Николов, врязал джипа си в колата на журналиста, дори не се е опитал да спре на светофара, в кръвта му бе открит коктейл от наркотици.

Обжалват присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков

Обжалват присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков

Прокуратурата иска Кристиян Николов да бъде осъден за умишлено убийство

В професионалната си кариера Милен Цветков беше водещ на "По света и у нас" по БНТ, репортер и водещ в няколко предавания на националната телевизия. В Нова телевизия беше водещ на предаването "Здравей, България", "60 минути с Милен Цветков", новините в "Календар", "Часът на Милен Цветков". Той беше водещ и на предаването "Нищо лично" по радио "Експрес".

От март 2020 г. до смъртта си води предаването "Алтернативата" по ТВ1.

Улица "549" се намира в район Подуяне. Разделена е на две части, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. "Владимир Вазов". Тя е сравнително къса - започва от бул. "Владимир Вазов" непосредствено срещу стадион "Георги Аспарухов", движи се успоредно на Перловска река, пресича ул. "Резбарска" и завършва преди Малашевски гробища. Предстои строителството и на метростанция в близост до нея.

Втората част на тази улица се намира на юг от бул. "Владимир Вазов" и на изток от стадион "Георги Аспарухов", представлява няколко на брой малки улици, които ограждат четири карета.

Милен Цветков загина при тежка катастрофа

Милен Цветков загина при тежка катастрофа

Починал на път за болницата...