Президентът Румен Радев награди с почетен знак актьора Васил Михайлов за приноса му към българската духовност и култура и по повод неговата 80-годишнината.

Държавният глава връчи отличието на артистът в сряда вечерта на сцената на театър "Българска армия". Именно на тази сцена Михайлов играе повече от 50 години. Снощната му роля бе на Стоян Глаушев в постановката "Железния светилник".

Още дълги години бъдете капитанът на българската доблест и на народната любов. Това пожела президентът на Васил Михайлов, който е изиграл стотици роли на сцената и екрана, а емблематично остава превъплъщението му на капитан Петко войвода в едноименния сериал.

Румен Радев акцентира, че за него е чест да засвидетелства почит и благодарност от името на целия български народ.

"Вие сте войвода, предрешен като наш съвременник, вие сте хан, генерал, хаджия, хъш, вие сте човек с горда осанка и неподражаемо мъжко присъствие", обърна се президентът към Васил Михайлов.

В заключение президентът Радев изтъкна, че българите са преживели и продължават да живеят в трудни години, но никога българският театър не е пустеел, а е бил светилникът за мнозина.

Снимка 349285

Източник: Президентство на РБ